打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 做聖騎士好?定係闇黑武士好?

原帖由 ngkayun 於 2008-9-9 23:39 發表

E家暗騎變身會加耐
我RK3 加300-600

玩近/弓雙修,魔師,防禦50以上就應該轉GE喇
絕對幫到你
因為:
魔師:聖唔加智,暗會
雙修:1.8力就玩近 1.8敏就玩弓.1.8智既既爆爆樂
防禦高:暗加既血多到死.暗RK1加最多既 ...

加咁多智咪又係差吾多痛
防同血2樣野黎-   -
回復

原帖由 ngkayun 於 9-9-2008 15:39 發表

E家暗騎變身會加耐
我RK3 加300-600

玩近/弓雙修,魔師,防禦50以上就應該轉GE喇
絕對幫到你
因為:
魔師:聖唔加智,暗會
雙修:1.8力就玩近 1.8敏就玩弓.1.8智既既爆爆樂
防禦高:暗加既血多到死.暗RK1加最多既血係光既2倍,比D高攻既怪打都可以比光騎頂得耐D啦.

我相信白敏係270以上,渾手rk1既.變身係1.8敏就可以過700敏..

仲有唔好抱住"自己係光明既一方"既諗法玩.咁做只會令人覺得你太細路喇
呢句咩意思呢??即係選光騎的人都很幼稚-口-?
可能係我誤會左啦 亦都希望係咁 不過第一眼睇落就係呢種感覺
我相信白敏係270以上,渾手rk1既.變身係1.8敏就可以過700敏..
變身敏捷的加成唔會計埋自身敏捷一齊乘1.8 又點會有700@@?
200*1.8+270=630 而已 還沒破700
唔好而為黑騎真係勁白騎好多@@
聖暗騎全技R1來計

白騎+250力/敏(r1)=100大傷+神聖之刃34大傷(r1)=134大傷
黑騎200*1.8=630/2.5力/敏=144大傷
白騎只輸給黑騎10大傷而已
但黑騎只有1/3機會抽中其中一樣
但白騎就穩定一定加
即是暗騎抽中力 白騎近戰只輸給黑騎10大傷 相反遠戰上就比黑騎高很多耶
萬一智抽到1.8 近遠戰就遠遠輸給白騎了 而暴擊比白騎高31%
打保護高既怪的確很有效率@@但扣掉暴擊多出來的有33.3%就夠
唔通要挑變左身先暴到既怪黎打@@?
所謂的爆爆樂 不外乎就是33.3%
所以如果大家都衝出去玩風車
邊個暴擊起來會較爽@@?
頂招既話白騎的確唔夠黑騎黎
但係由以上睇黎黑騎真係比白騎好好多??
睇完你仲覺得玩近/弓雙修,魔師,防禦50以上就應該轉GE喇???
白騎沒了黑騎那種可怕@@?那個可怕是指那10大傷@@?31%暴?還是血量?

回復

好似暴上限係30% 唔係33.3%
回復

黑騎有暗控 比較好玩 (逃
回復